Renaissance

Renaissance är en sadel i fransk stil tillverkad av Prestiges sadelfabrik.  Renaissance-sadeln kombinerar erfaret hantverk och funktionerna i en modern sadel, till exempel en omformbar syntetbom.

Renaissance är den kräsna hoppryttarens drömsadel. Sadelmärkets ideologi är att det hjälper ryttaren att hitta en bättre hållning och utvecklas till en bättre ryttare. På grund av detta är sadlarna flat-seat modeller, även om det finns några olika alternativ av sätesdjup. Ideologin är att sadlarna inte har stora stöd som en ryttare kan vila på, utan rätt balans måste hittas för att anpassa sig till hästens rörelser och hopp. Sadlarna är smala i midjan och mjuka i sätet samt hästvänliga med bred kanal och väl utformade paneler. Det finns ull- och latexpanel som alternativ, som man kan beställa som standard eller i olika former. De kan antingen vara integrerade eller icke-integrerade med kåporna.

Läderalternativen är slät eller dubbel-läder. Sadeln finns också i svart, men lädrens mjukhet är bäst i en London-färgad brun sadel. Sadlarna har livstids bom-garanti och bomvidden kan justeras vid behov.

Guide 

Alla sadlar har en kod efter sig som beskriver vilket säte, panel och om latex panelen är intrigerad eller non intrigerad 

Säte   

F1 = Flat 

 F2 = halvdjup 

 F2S= Halvdjup med uttagen back 


Paneler 

LI = Intrigerade latex paneler 

LT = non intrigerade latex  paneler


Paneler 

PM standard

PF = 1cm uttaget back 

PTE 2+ = att hela sadel är höjd med 2cm 

PTE 1+ = att hela sadeln är höjd med 1cm  

PT1= 1cm fylld back